06-83 506 665 info@introspexxion.works
Stressmanagement voor vrouwen

Tipje van de sluier – onderweg naar 2021

  1. Over leven in tijden van verandering
  2. Jenny en haar vrijdagavond belafspraak
  3. Anna’s overpeinzingen
  4. Shaila
  5. Geert en Johan
  6. Johan, zoon, echtgenoot en vader
  7. Elsa en Johan die weer droomt
  8. Een nieuwe koers
  9. Tipje van de sluier – onderweg naar 2021

Vanochtend probeerde ik een start te maken met dit verhaal. Ik merkte dat ik te veel in mijn hoofd zat en niet kon kiezen uit alle gedachten die zich aandienden. Vanuit mijn ooghoeken (ik zat op de bank) zag ik iets voorbijlopen en spotte een van de kleine eekhoorns die onze tuin als hun domein zien, met een pinda in zijn bekje. De zon begon te schijnen en ik had mijn klusje van gisteren, om bladeren van het gras op te ruimen, nog niet afgemaakt. Laptop uit, kluskleding aan en aan de slag!

Afleiding en focus verplaatsen

Al harkend kon ik mijn aandacht verplaatsen naar wat ik aan het doen was. De wind had inmiddels weer bladeren door de hele tuin geblazen, dus het was aanpoten. Ik besefte dat mijn werk van gisteren de wind er niet van heeft weerhouden om ook daar weer bladeren neer te leggen.

Overzicht, rust en perspectief

Het was makkelijk om hierover gefrustreerd te raken en te denken dat het harken geen zin heeft. Maar ik bedacht mij dat ik nu lekker in het zonnetje stond, ik mijn inspanning ook kon zien als “onderhoud van de tuin”, ik moeder Natuur beter kan respecteren want zij doet toch wat zij wil en accepteren dat zij zich niets aantrekt van mij, ik op een gezonde manier in beweging was en als bonus een frisse neus haalde. Er was regen voorspeld, dus ik bofte met dit droge moment.

Hoe simpel kan het toch zijn om je aandacht van hoofd naar gevoel te verplaatsen en te bepalen waar je op dat moment staat, letterlijk en figuurlijk. Ik had weer voldoende overzicht en rust om mijn plek achter de laptop weer in te nemen.

In de waan van alledag en een pas op de plaats

In de waan van alledag kunnen we makkelijk onze focus op het grotere plaatje verliezen. Wij staren ons dan blind op dat ene kleine stukje van de situatie en vallen dan makkelijk terug op niet-helpende acties. Moeheid, laag energieniveau, hoog adrenalineniveau, verwachtingen (van anderen en die van jezelf) kunnen daarbij een rol spelen.

Dit kan ons allemaal gebeuren. Wat belangrijk is, is dat je regelmatig een pas op de plaats maakt. Door dit te doen kun je zien wat spanningen oplevert zonder dat je er nog hinder van ondervindt. De informatie helpt je om vooruit te kijken en acties te ondernemen om je wijde blik te behouden waar nodig.

Door jezelf toe te staan om tijd in te ruimen voor een adempauze, ook of juist wanneer je nog geen probleem hebt maar wel voelt dat er iets niet lekker zit, kun je emotioneel even afstand nemen. Door dit te doen, geef jij je hoofd de kans om mee te kijken en een adequate manier te vinden om de hobbel te nemen en op te lossen.

Een nieuw tijdperk vraagt om een nieuw perspectief

Toen het Corona-virus uitbrak konden we de ingrijpende veranderingen daaraan wijten. Het was nieuw en de impact stopte ons vertrouwde dagelijkse leven. We hoopten dat het snel voorbij zou zijn.

Inmiddels zijn we vele maanden later en voelen we de gevolgen steeds. Wij zijn, zoals ik het zie, nu aan zet om onze tijd en energie te richten op wat er nodig is om volgende stappen te zetten in een wereld die veranderd is. Dit vraagt om een nieuw perspectief. En dit vraagt weer om zelfkennis, overzicht en rust om een nieuwe balans te vinden tussen wat voorheen werkte voor je en wat nu om een andere aanpak vraagt.

Mijn nieuwe aanpak

Vorig jaar begon ik mijn website om te schrijven en middels verhalen te inspireren. Met dank aan de vrouwen die hun verhaal aan mij hebben toevertrouwd en de inspiratie die ook op mij oversloeg. Inmiddels ben ik toe aan een volgende stap. Wanneer je mijn verhalen leest vertellen zij je ook hoe ik in het leven sta. Ik heb het gevoel dat ik altijd wel een manier zal vinden om te kunnen blijven schrijven, zoals je zal merken op bijvoorbeeld Facebook en Instagram. Het zal ook een plaats krijgen op mijn nieuwe website, maar anders, meer gerelateerd aan wat ik in 2021 nog meer voor je zal kunnen betekenen.

Komende stappen

De kogel is door de kerk; ik ga een eigen bedrijf opzetten! Ik vond het wel spannend hoor om die beslissing te nemen. Inmiddels weet ik waar ik rekening mee moet houden om dit te kunnen doen naast mijn reguliere baan. Een gesprek met de Kamer van Koophandel en de Belastingdienst kunnen wellicht mijn andere vragen beantwoorden. Ik wil mijn passie vorm gaan geven, maar krijg dan te maken met regels en procedures waar ik mij aan te houden heb. Het zal even zoeken zijn naar een balans, waarbij mijn wensen en persoonlijkheid leidend zijn en ik ook blijf voldoen aan de regels die er zijn. Gelukkig ken ik mensen met kennis van zaken die mij hierbij kunnen en willen helpen.

Dit zal opnieuw een pad van pure Introspexxion zijn! Anderen kunnen mij adviseren, vertellen wat de feiten zijn en zeggen wat er zou moeten gebeuren, maar ik blijf uiteindelijk verantwoordelijk voor de keuzes die ik maak. Het is nieuw voor mij, dus ik ga er mijn tijd voor nemen.

Maar nu eerst…

Rust. Reflecteren. Overzicht krijgen. Laten bezinken. Bijtanken. En dan weer verder.

Tot gauw!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontspannen omgaan met stress.

Zorgen voor jezelf kun je leren!

+31 6 83 506 665

info@introspexxion.works

Oeverwallaan 130, 2498 BK Den Haag