06-83 506 665 info@introspexxion.works
Stressmanagement voor vrouwen

Mijn eerste pool BBQ, promotie en de viering van Canada Day

 1. Bitterzoet
 2. Het afscheid
 3. Aankomst
 4. Nieuwe huisraad kopen en mensen ontmoeten in Kelowna, Canada
 5. Net allemaal even anders
 6. Solliciteren op z’n Canadees, ijshockey en vriendschappen
 7. Mijn eerste baan, mijn eerste Canadese certificaat en eindelijk wijn bottelen!
 8. Mijn eerste pool BBQ, promotie en de viering van Canada Day
 9. Het theorie-examen, een onverwachte kans en de ontmoeting met meneer Jansen
 10. Afscheid van Regis, starten bij JHS en het rijexamen
 11. Mijn eerste tv-optreden, moe maar voldaan en het Dragon boat festival
 12. Einde proeftijd, verhuizen en mijn eerste kerst in Canada
 13. Potluck op oudejaarsavond, zakenreis Vancouver en Sam
 14. Het eind is in zicht

Pool BBQ

Tweemaal per jaar feestje georganiseerd door de eigenaren van het appartementencomplex waar ik woon. Ik keek uit naar mijn eerste Pool BBQ. Vreemd genoeg was ik ondanks het geweldige weer nog niet bij het zwembad geweest (maar ach, we zijn hier ook niet op vakantie). Ik was verrast door de grootte van het zwembad. De ligbedden zagen er comfortabel en uitnodigend uit. De ligging is super. Je kunt hier nagenoeg de hele dag genieten van de zon.

Zo’n BBQ is natuurlijk een uitstekende gelegenheid om meer bewoners te ontmoeten. Ik heb genoten van de boeiende verhalen van jonge en oude mensen over hun achtergrond en leven. Slechts een enkeling is geboren en getogen in Kelowna, British Columbia. Dat merkte ik ook aan de hapjes. Iedereen had een eigen gerecht gemaakt om te delen en dat was smikkelen. Hoe makkelijk kan het zijn om te verbinden door en met elkaar. Een mooi voorbeeld van diversiteit.

Promotie

Nu, 3 weken later sinds mijn eerste werkdag bij Regis, heb ik onder meer al de sleutel van het pand, weet ik hoe ik de kassabalans moet opmaken en mag ik zelfstandig de klanten helpen. Dat vertrouwen en de goede training voelen lekker.

Al vrij snel was ik geen oproepkracht meer, maar officieel een parttimer. Hier horen trainingen in het fijne werk bij en werken in het weekend en de avonduren. Ik had 2 collega’s, naast Kelly de manager. Moeders met soms 2 of 3 banen. Al snel stopten zij met werken door ziekte of omdat een andere baan beter uitkwam. Mijn verantwoordelijkheden namen toe. Ik kreeg de sleutel van de zaak en opende en sloot de winkel. De inventaris werd aan mij toevertrouwd evenals de aankleding van de winkel en de dag-afhandeling van de kassa (opmaak balans en storting bij de bank).

Dit alles was een nieuwe ervaring voor mij en een goede leerschool. Ik leerde dat door open te staan voor nieuwe mogelijkheden, ik mijzelf de kans gaf om mijzelf beter te leren kennen. Ideeën over mijn eigen kunnen bleken niet geheel te kloppen. Ik mag dan wel een verhuiskrat niet goed hebben ingevuld en wiskunde hebben laten vallen, dat betekent niet dat ik geen rekenwerk kan uitvoeren.

Ik heb goede afspraken met Regis gemaakt dat wanneer ik een baan in het maatschappelijk werk vind. We zullen dan opnieuw moeten kijken hoeveel tijd er overblijft om hier inzetbaar te blijven. Voor nu is het in ieder geval erg leuk samenwerken met Kellie en Julie, de enig overgebleven collega’s. Mijn Engels verbetert door de gesprekken met klanten.

Ik heb nog een uurtje voordat ik naar mijn werk moet voor mijn laatste trainingsonderdeel, het maken van passe-partouts! Om de juiste afmetingen te krijgen, moet ik werken met bijvoorbeeld 3/8 en 5/16 van een inch. Nu moet je weten dat ik zo snel mogelijk op de MAVO wiskunde heb laten vallen op advies van mijn leraar! Kellie mijn manager heeft me gelukkig veel laten oefenen en ik moet zeggen dat ik het nu eindelijk door heb. Geloof me, elke keer dat ik er net even naast zat en de passe-partouts al had uitgesneden, werd meteen duidelijk waar ik de fout was ingegaan. Gedurende deze trainingen was dat prima, zolang ik maar bleef leren van mijn misrekeningen.

Ik moet wel wennen aan de onregelmatige werktijden als van 13.00 – 21.00 uur en soms alleen van 12.00 — 16.00 uur op een weekenddag. Er zijn geen echte pauzes ingelast, dus je lunch of je warme eten neem je mee en eet je op in de achterkamer (wat zou de ARBO hiervan vinden?). Enerzijds wordt er van je verwacht dat je doorwerkt, orders moeten op tijd af zijn, maar er wordt met net zoveel zorg aandacht besteed aan het feit dat je op tijd eet en drinkt. Verder wordt er tijdens het werk gezellig met elkaar gelachen en gepraat. Stress is absoluut uit den boze!

Deze maand werk ik veel uren, waardoor de zoektocht naar ander werk even op een laag pitje staat. Voor volgende maand heb ik al aangegeven dat ik terug wil naar 2 dagen in de week. Hopelijk dat ik in de toekomst dit werk kan blijven combineren met een andere baan, gewoon omdat het zo leuk is!

De zomer is begonnen!

De tijd vliegt. Vandaag is het 36 °C en ik hoor geluiden dat er deze week sprake van een hittegolf zou kunnen zijn. De zomer in Kelowna is begonnen!

Morgen is het 1 juli, Canada Day. Dit is een nationale feestdag. In eerste instantie werd het Dominion Day genoemd. Echter, in 1982 werd de Canada Act getekend, vandaar Canada Day. De Canada Act werd toen door het Britse parlement aangenomen, daarmee een einde makend aan de Britse controle over bepaalde aspecten van het staatsbestuur in Canada.

Vooral in de grote steden wordt dit groots gevierd, maar ook Kelowna maakt er een feestje van met allerlei muziekoptredens, kraampjes, een parade en vuurwerk in het stadspark. In de winkels waren de afgelopen week allerlei Canada-dingetjes te koop, zoals Canada T-shirts, petjes en neptattoos. Tuurlijk zijn ook wij voorbereid en dragen wij de juiste kleuren en kleding. Ik heb mij voorgenomen om zo’n echte long-dog (extra lange hotdog) te gaan proeven.

Oude liefde roest niet

Vandaag een geweldige aanschaf gedaan: tennisrackets!

Ik denk dat het 15 jaar geleden is sinds ik een racket heb vastgehouden. Met plezier heb ik toen op de baan gestaan na een aantal lessen.

Vandaag zijn we rond een uurtje of 6 in de middag naar Kinsmen Park gegaan, waar je een van de vele gratis openbare tennisbanen van Kelowna kan vinden. Achteraf gezien was 6 uur een uurtje te vroeg omdat het nog net even te warm was. Maar het doel was zwoegen om de long-dogs eruit te zweten die we op Canada Day met een big smile naar binnen gewerkt hebben.

Bezoek!

Aan het eind van de middag kwam de camper van Peter en Ineke voorrijden. Peter en Ineke ken ik al sinds mijn kindertijd. Met hun dochter en haar vriend hebben ze een overnachting uitgezocht bij ons in de buurt. Het was erg gezellig, we hebben bijgekletst en met z’n allen gegeten bij Boomers.

Ik vond het best een beetje spannend om ons nieuwe thuis te laten zien, maar dat was maar eventjes. Al snel voelde het vertrouwd en als vanouds en was ik er trots op om een stukje van “mijn” Kelowna te mogen laten zien.

Het was wel vreemd om hen uit te zwaaien en niet te weten wanneer we elkaar weer zullen zien.

Voor nu weet ik in ieder geval zeker dat ze zullen gaan genieten van de tour die ze door British Columbia gaan maken.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontspannen omgaan met stress.

Zorgen voor jezelf kun je leren!

+31 6 83 506 665

info@introspexxion.works

Oeverwallaan 130, 2498 BK Den Haag