06-83 506 665 info@introspexxion.works
Stressmanagement voor vrouwen

Een nieuwe koers

  1. Over leven in tijden van verandering
  2. Jenny en haar vrijdagavond belafspraak
  3. Anna’s overpeinzingen
  4. Shaila
  5. Geert en Johan
  6. Johan, zoon, echtgenoot en vader
  7. Elsa en Johan die weer droomt
  8. Een nieuwe koers
  9. Tipje van de sluier – onderweg naar 2021

Ook ik ontkom er niet aan om in dit nieuwe tijdperk pas op de plaats te maken en mijn volgende stappen te overwegen. De veranderingen die door omstandigheden op mijn pad zijn gekomen hebben mij doen frustreren, maar ook uiteindelijk rust gegeven. Ik moest gas terugnemen en een nieuwe balans vinden.

Het is alweer bijna een jaar geleden dat ik mijn website startte, powervrouwen ging interviewen en verhalen ben gaan schrijven. Het is een mooi eerste jaar geweest, waarin tekst een manier was om contact te maken en te inspireren.  Elk interview was een cadeau waarin vertrouwen een belangrijke rol speelde. De verhalen waren ook een doel op zich, omdat ik zo graag schrijf. Er is alleen iets veranderd; ik ben veranderd.

Dromen en nieuwe keuzes maken

De eerste stappen zijn gezet en ik wil nu verder. Ik droomde groter dan ik vorig jaar durfde toe te geven. Woorden op papier zetten is niet meer genoeg voor mij. Keuzes moeten weer gemaakt worden. Houd ik mij vast aan wat ik ken? Of ga ik nieuwe stappen maken? Of kies ik voor een beetje van allebei? Welke keuze past het best bij wie ik nu ben en wie ik kan worden?

De interviews en de dialogen werden een inspiratiebron voor mij. Ik was niet alleen een interviewer die in staat werd gesteld om een vertrouwelijk verhaal met jou te delen. De betekenis die elke vrouw heeft gegeven aan haar ervaringen, successen, obstakels en keuzes raakten mij meer dan ik verwachtte. Zij werden mijn spiegel en het kijkje in hun leven deden mij nog meer nadenken over wie ik nu ben en waar ik heen wil. Introspexxion ten top!

Zelfkennis als kracht

Zelfkennis is voor mij een basisvoorwaarde om keuzes te maken die bij je passen en om het belang van en voor anderen mee te wegen. Dit blijft een centraal thema, ook in de volgende fase.

Introspexxion.works zal dus blijven bestaan, maar krijgt een ander jasje.

Zelfkennis vergroot de kans op succes, omdat je beter weet wat werkt en welk pad je niet meer hoeft te nemen. De samenleving verandert, mensen om je heen veranderen en jij verandert. Regelmatig checken waar je staat ten opzichte van jezelf, anderen en je dromen zorgt ervoor dat je informatie up to date blijft. Het maakt het makkelijker om mee te bewegen en richting te bepalen.

Zelfkennis geeft rust, omdat je beter weet wat bij jou hoort en wat van de ander is. Je kan kiezen wat je met de mening van een ander doet, voordat het je emotioneel (te lang of te diep) raakt. Jij bepaalt zelf of je meegaat in die visie van de ander of (nog) niet.

Zelfkennis is je beste maatje onderweg naar je volgende beslissing. Dit is in mijn visie onlosmakelijk verbonden met de oneindige cyclus van persoonlijke groei.

Meer dan nieuwe verhalen

Je zult nog steeds verhalen van mijn hand kunnen lezen. Het hoe en wat moet ik nog uitdenken. Maar er broeit meer dan alleen een nieuwe verhaallijn. Dat is beloofd. Ik heb genoeg ideeën om volgende stappen te zetten, maar je zal even geduld moeten hebben. Groot dromen is fijn, maar mijn enthousiasme en mijn praktische kant zullen eerst nog met elkaar in gesprek moeten.

Op de hoogte blijven?

Op 11 september 2020 zal het, voorlopig, laatste verhaal te lezen zijn. Maar ik kom terug!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontspannen omgaan met stress.

Zorgen voor jezelf kun je leren!

+31 6 83 506 665

info@introspexxion.works

Oeverwallaan 130, 2498 BK Den Haag