06-83 506 665 info@introspexxion.works
Stressmanagement voor vrouwen

Afscheid van Regis, starten bij JHS en het rijexamen

 1. Bitterzoet
 2. Het afscheid
 3. Aankomst
 4. Nieuwe huisraad kopen en mensen ontmoeten in Kelowna, Canada
 5. Net allemaal even anders
 6. Solliciteren op z’n Canadees, ijshockey en vriendschappen
 7. Mijn eerste baan, mijn eerste Canadese certificaat en eindelijk wijn bottelen!
 8. Mijn eerste pool BBQ, promotie en de viering van Canada Day
 9. Het theorie-examen, een onverwachte kans en de ontmoeting met meneer Jansen
 10. Afscheid van Regis, starten bij JHS en het rijexamen
 11. Mijn eerste tv-optreden, moe maar voldaan en het Dragon boat festival
 12. Einde proeftijd, verhuizen en mijn eerste kerst in Canada
 13. Potluck op oudejaarsavond, zakenreis Vancouver en Sam
 14. Het eind is in zicht

Zomerse werkdagen

De zomer van 2006 is in volle gang. Over een paar weken begin ik met mijn nieuwe baan. Maar eerst nog een paar diensten werken voor Regis en afscheid nemen.

De afgelopen dagen was het uitverkoop in het overdekte winkelcentrum Orchard Park Mall. De gangen stonden vol met marktkramen. Ik mocht daar namens Regis ook aan deelnemen. Zo zit ik, ingesloten door 4 tafels met uitverkoopspullen, te bakken onder het glazen dak.

Gelukkig staat de airco aan, het kan dus erger. Buiten is er namelijk sprake van een hittegolf!

Na een aantal dagen had ik vaste bezoekers, voornamelijk verkooppersoneel van andere winkels die even stopten om te kijken en voor een praatje. Opmerkelijker was de groep bezoekers die een rondje shopping mall doen om alvast kerstcadeautjes of cadeaus voor andere gelegenheden te kopen.

Een moeder op jacht

Vandaag had ik ook een bijzonder gesprek met een “aanloopster”, dat ik echt even met jullie moet delen.

Er komt een mevrouw aanlopen, lacht, kijkt me aan, pakt de inmiddels bijna gesmolten kaarsen en begint tegen me te praten. Ze is over de 80 jaar, nog goed ter been en weet niet of ze nog spulletjes zal kopen. Ze wil nl. haar enige zoon niet tot last zijn wanneer ze komt te overlijden en hij haar appartement moet uitruimen. Ik geef netjes aan dat het erg aardig is van haar om aan hem te denken. Dan kijkt ze me goed aan en begint me complimenten te maken over mijn haar, mijn naturel look en ze vertelt dat haar zoon zakenman is en ongetrouwd. Aha!! En vast vrijgezel, netjes blijven Deb, voordat je het weet heeft moeders een blinddate geregeld met zoonlief.

En ja hoor, heel netjes zegt ze tegen me, “maar ik denk dat je man ook wel weet dat je zo mooi en aardig bent”. Lekker subtiel vissen noem ik dat, dus ik heb volmondig ja geknikt.

Bye-bye Regis

Het waren leuke en leerzame maanden. Je kan ver komen met een flexibele opstelling en een open mind. Tuurlijk speelt mee dat je de juiste mensen moet tegenkomen die je een kans willen geven. In recordtijd klom ik op het doen van werkzaamheden als invalkracht tot het leiden van de winkel. Ik kreeg de daarbij behorende verantwoordelijkheden als het openen en sluiten van de winkel, maar ook voor storten van de dag inkomsten bij de nabij gelegen bank. Dit gaf een goed gevoel en hoop dat ik een leven kan opbouwen in een nieuw land. Dank je wel Regis en Kelly voor deze mooie start!

John Howard Society (JHS)

Het is inmiddels 15 augustus 2006.Vanochtend ben ik vroeg wakker geworden, want het is mijn eerste werkdag bij JHS én vanmiddag mag ik eindelijk mijn rijexamen doen.

Op het kantoor, aan St Paul straat, kreeg ik een warm welkom. Mijn kamer was ingericht met de nodige spullen en het voelde meteen goed. Veel leesvoer natuurlijk, allemaal even interessant. De cliënten mogen dan wel geen ernstige delicten hebben gepleegd, maar ze kunnen wel psychische problemen hebben, met of zonder verslaving aan drugs of alcohol. Ook hier is dus nog veel te doen en ik heb er echt zin in! Het was geen probleem om er vandaag even tussenuit te gaan voor mijn rijexamen.

Ik ben aangenomen voor 3 dagen per week, met als hoofdtaak het geven van de Agressie Regulatie training (ART). Dit wordt gegeven aan mannen en vrouwen, die door (licht) agressief gedrag met politie in aanraking zijn gekomen. De schade is beperkt gebleven, maar herhaling moet worden voorkomen. Er is dus geen sprake van moord en doodslag, ook niet van huiselijk geweld of delicten van die orde. Deze misdrijven komen nl. niet bij ons terecht, maar gaan door naar de reclassering.

Samen met de directeur en de programmacoördinator bemensen wij het kantoor in Kelowna en wordt er gedacht aan nieuwe stappen voor de toekomst.

De ART zal door mij, om te beginnen, 1x per week worden gegeven en de overige tijd besteed ik aan PR en marketing, het behandelen van verwijzingen van andere organisaties en de politie en vragen om hulp van (ex-) overtreders en/of hun familie en het doen van intakes. Gelukkig is er een inwerkprogramma, want ik vind dit best spannend!

Het rijexamen

Het is extra spannend vandaag. Vanmorgen ben ik gestart met mijn nieuwe baan en mag ik ook mijn rijexamen doen. Het is 13:00 uur, op naar het rijexamen. Bij de balie kon ik het niet nalaten om te vragen of de examinator aardig was (in de hoop dat mijn buikpijn over zou gaan…). Nee, dat was niet het geval, hij was gewoon leuk!! Jerry bleek inderdaad een aardige vent, professioneel en een echt mens. Het werd een gezellige 45 minuten durende rit door Kelowna, waarin ik hem informatie heb ontfutseld over zijn relatie, zijn dochter en werkcarrière. O ja, terug naar het rijexamen, IK BEN GESLAAGD!!!

Een keertje heb ik niet over mijn schouder gekeken bij het linksaf slaan, maar verder had hij geen missers geconstateerd en kon hij me alleen complimenteren met mijn rijgedrag.

Eindelijk geen gesjouw meer met mijn grote internationale rijbewijs. Volgende week mag ik het nieuwe rijbewijs van creditcardformaat gaan ophalen.

Niet alle immigranten hoeven opnieuw rijexamen doen. Dat is afhankelijk van de afspraak tussen de betrokken landen. Nederland wil dat Canadezen die naar Nederland komen opnieuw een rij-test doen. Canada hanteert daarom dezelfde eis voor immigranten uit Nederland.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontspannen omgaan met stress.

Zorgen voor jezelf kun je leren!

+31 6 83 506 665

info@introspexxion.works

Oeverwallaan 130, 2498 BK Den Haag